Crveni Krst Beograd

Gradska takmičenja ekipa Crvenog krsta

Crveni krst Beograd tradicionalno svake godine organizuje Gradsko takmičenje ekipa Crvenog krsta u pružanju prve pomoći, kao i takmičenje u realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja dan ranije, gde učestvuju pobedničke ekipe sa opštinskih takmičenja iz Beograda. Cilj ovog takmičenja jeste provera znanja ekipa, uvežbavanje i promocija, kao i podsećanje na značaj programa prve pomoći koji realizuje naša organizacija. Svoje veštine i stečeno znanje ukrstiće 196 najboljih takmičara iz Beograda, odnosno 12 ekipa podmlatka, 12 ekipa omladine, a 4 ekipe će nastupiti revijalno.
Ovogodišnje takmičenje u prvoj pomoći se realizuje na omiljenom beogradskom izletištu, a svoj doprinos organizaciji takmičenja daće , pored takmičara još 195 volontera/sudije, šminkeri, simulanti,domaćini poligona, vodiči i tehnička podrška , dakle oko 400 učesnika.
Da je najplemenitije biti uz čoveka kada mu je najteže – ovi mladi takmičari su nebrojano puta i dokazali, a svojim učešćem na ovogodišnjem nadmetanju znanja i veština nam iznova to prikazuju.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i da zajedno uživamo na Gradskom takmičenje u pružanju prve pomoći koje organizuje Crveni krst Beograd, koje će se održati 02.juna 2018.godine na prostoru Topčiderskog parka, sa početkom u 11:00 časova.

Takmičenje u u realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja dan će se održati u petak, 01.juna 2018.godine od 15:00 časova u Studentskom parku.Na ovom takmičenju učestvuje osam ekipa iz osam beogradskih opština.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu