Crveni Krst Beograd

Dan zdravih gradova

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, u saradnji sa partnerima, organizuje obeležavanje Dana zdravih gradova. Tim povodom, zakazana je zdravstveno-promotivna manifestacija . Termin održavanja manifestacije je 20. maj 2019. godine, od 12 do 14 časovau prostoru Tašmajdanskog parka, na mestu i pored velike šahovske table i ispod potpornih stubova zgrade Prirodno-matematičkog fakulteta na Studentskom trgu broj 12-16, u terminu od 13 do 15 časova.

Crveni krst Beograd od početka obeležavanja učestvuje u aktivnostima, a ove godine će učestvovati volonteri Crvenog krsta Palilula i volonteri Crvenog krsta Stari grad koji će deliti zdravstveno-edukativni materijal i prikazivati osnovne metoda pružanja prve pomoći. .

Cilj održavanja manifestacije je informisanje građana o zdravim stilovima života, merama za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti, uz skretanje pažnje i na druge važne aspekte zdravog života u gradu. Pored Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, u akciji bi učestvovale partnerske organizacije i pojedinci: Institut za javno zdravlje Niš, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“, Fitnes centar „Corpo“ i fizioterapeut Peđa Filipović. Konkretne aktivnosti bi bile sledeće: postavljanje štanda i roll up postera, sa obeležjima ustanove, odnosno organizacija koje učestvuju, podela štampanog, zdravstveno-edukativnog materijala, kao i savetovanje građana. Posetioci će imali priliku i da provere vrednost šećera u krvi. Demonstracijom odgovarajućih vežbi, posebno želimo da istaknemo značaj fizičke aktivnosti za unapređenje zdravlja. Humanitarni karakter celom događaju, daće prikupljanje čepova sa plastične ambalaže, kao podrška akciji „Čep za hendikep“.

A

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu