Crveni Krst Beograd

Crveni krst Beograda na 29. Beogradskom maratonu

pobednicaCrveni krst Beograd je na poziv Sekretarijata za zdravstvo opredelio dve ekipe prve pomoći od po 6 članova za pomoć u realizaciji 29. Beogradskog maratona, u delu zdravstvenog obezbeđivanja ove manifestacije . Članovi ekipa su bili iz organizacija Crvenog krsta Stari grad, Voždovac i Palilula .

Ekipe Crvenog krsta bile su raspoređene na cilju trase polumaratona i maratona. U toku trajanja ove sportske manifestacije intervenisale su u oko 40 slučajeva ( tačan broj nije poznat s obzirom da je u jednom momentu bilo preko 15 lica koja su zatražila pomoć.

S obzirom na izuzetno teške vremenske uslove za trčanje zbog visokih temperatura , kod takmičara je u najvećem broju slučajeva zabeležena iscrpljenost usled gubitka velike količine tečnosti iz organizma i velikog napora , toplotni udar i sunčanica , kao i spazam mišića stopala i nogu. Težih slučajeva, ozbiljnijih zdravstvenih problema kod takmičara nije bilo .

Naši volonteri su na cilju trke pomoć pružili i Steli Barsoso, pobednici 29. Beogradskog maratona koja je nakon svečanog uručenja pobedničkog odličja, poklonila svoj buket našoj volonterki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kviz o Crvenom krstu